Nejoblíbenější koníčky pro děti ve Velké Británii

Rodiče ve Velké Británii jsou ochotni za aktivity svých potomků zaplatit ročně tisíce liber, podporují jejich zapojení hlavně do sportovních koníčků. Hlavním důvodem proč britským rodičům tolik záleží na tom, aby se jejich děti něčím zabývaly, je to, že díky aktivitám nebudou mít tolik času na počítačové hry, televizi nebo mobilní telefon.

Dětský fotbal Ve srovnání nákladů na koníčky mezi těmi dívčími a chlapeckými vyšlo, že dražší jsou ty pro dívky.
Obzvláště ve velkých městech existuje mnoho druhů aktivit, do kterých se děti mohou zapojit, některé jsou levné a některé jsou tak drahé až má většina rodičů pocit, že budou muset vykrást banku, aby jej svému dítku mohli uhradit. Vybavení ovšem nemusí rodič vždy kupovat, stačí si jej vypůjčit, nebo použít pouze základní vybavení. Tohle je dobré obzvláště v prvních měsících, dokud si nebudou jistí, že jejich ratolest u této činnosti vydrží.
Mezi nejoblíbenější aktivity patří v Británii například balet, fotbal, plavání nebo jízda na kole. A jaké jsou přednosti jednotlivých sportů?
Baletní škola
Balet
Balet je i dosud spíše oblíbený u dívek, ovšem má nepopiratelné výhody pro obě pohlaví. Dívky i chlapci se zde naučí řádnému držení těla a flexibilitě, naučí se pohybově vyjádřit a pomáhá se soustředěním. Pomáhá získat sebevědomí a zbavit se plachosti nebo úzkosti. Je také skvělým způsobem, jak se dívky i chlapci mohou dozvědět o kultuře, protáhnout a zpevnit svaly a naučí se disciplíně, která je pro tento sport příznačná. Balet děti také učí jak fungovat v kolektivu, naslouchat svému učiteli a jak komunikovat s publikem. Talentovaný tanečník je potěchou pro ostatní a přináší radost i sám sobě.
Fotbal
Fotbalové hřiště není pouze místem, kde se mísí negativní emoce, které může divák zaznamenat na fotbalových utkáních, kdy se nechávají někteří fanoušci unést až za hranici slušného chování. Je to v prvé řadě týmový sport, kde se děti učí koordinaci, obratnosti, rychlosti a síle. Naučí se zde podporovat své spoluhráče a díky týmovému úsilí dosáhnout vítězství.
Plavající děti
Plavání
Tento sport má spousty benefitů. Je to skvělé prevence proti různým nemocem, předchází cukrovce nebo třeba srdečním problémům. Plavání také zlepšuje pružnost, pomáhá ve vývoji silných plic a zlepšuje dýchání. Tento sport není nijak finančně náročný. Základní vybavení – plavky a plavecké brýle nikoho nezruinují a navíc si dítě ve vodě užije spoustu zábavy.